Kilpailijaohje

KILPAILIJAOHJE 2020

Tapahtumapaikalla lisätietoja kisakansliasta ja toimitsijoilta.

Ajo-ohjeet ja Kiipulan aluekartta

Varmista osallistumisesi kisakansliaan viimeistään tuntia (60  min) ennen starttia!

Kisakanslia sijaitsee Kiipulan aikuiskoulutuskeskuksen aulassa (opasteet, aluekartassa nro 7).

Kisakanslia on avoinna
pe klo 18–19.15
la klo 9.30–16

Tavara/arvotavarasäilytys
Mahdollisuus vartioituun ja maksuttomaan tavarasäilytykseen on järjestetty kisakanslian yhteyteen.

Lähtö- ja maalialue
Seuraa tapahtuma-alueen opasteita lähtö- ja maalialueelle. Voit myös aina kääntyä toimitsijoidemme puoleen, he auttavat sinua mielellään tapahtumaan liittyvissä asioissa. Tunnistat heidät KiipFIT-toimitsijakortista tai keltaisesta turvaliivistä.

Vakuutus
Kilpailijat kilpailevat omalla vastuullaan. Kilpailunjärjestäjällä on tapahtuman vastuuvakuutus, mutta järjestäjä ei ole vakuuttanut kilpailijoita. Kilpailijoille suositellaan omaa urheilu- tai tapaturmavakuutusta, joka kattaa maastokilpailuihin osallistumisen.

KiipFIT Trail Run 21,3 km

 • Lähtö lauantaina klo 12.00
 • Reitin voit kiertää juosten tai kävellen.
 • Reitillä on viisi huoltopistettä + yksi huolto maalissa.
 • Huoltopisteillä ja reitinvalvojilla on mukanaan jätepusseja. Esim. käytetyt geelipussit ja muut roskat toivomme heitettävän reitinvalvojille tai huoltopisteisiin. Huoltopisteiden jälkeen on myös roskikset. Ethän heitä roskia metsään!
 • Kaikille osallistujille otetaan aika.
 • Kaikille osallistujille osallistumismitali. Sarjojen kolme parasta palkitaan.
 • Matkalla on myöa joukkuekilpailu. Katso lisätietoja täältä.

KiipFIT Trail Run 10,6 km

 • Lähtö lauantaina klo 12.30 lähtölaukauksella.
 • Reitin voit kiertää juosten, kävellen tai sauvakävellen.
 • Reitillä on kaksi huoltopistettä + huolto maalissa.
 • Huoltopisteillä ja reitinvalvojilla on mukanaan jätepusseja. Esim. käytetyt geelipussit ja muut roskat toivomme heitettävän reitinvalvojille tai huoltopisteisiin. Huoltopisteiden jälkeen on myös roskikset. Ethän heitä roskia metsään!
 • Kaikille osallistujille otetaan aika.
 • Kaikille osallistujille osallistumismitali. Kilpasarjojen kolme parasta palkitaan.
 • Kympillä on myöa joukkuekilpailu. Katso lisätietoja täältä.

Ohjeet ja säännöt kilpailun aikana

 • Kilpailijalla tulee olla numerolappu kiinnitettynä rintaan tai muualle etupuolelle esim. reiteen näkyvälle paikalle. Tulos saadaan tunnistamalla kilpailija maalissa visuaalisesti numerosta.
 • Reitti on merkitty maastoon OP:n nauhoin ja reitillä on myös valvojia/opastajia. Jos sää on ollut kostea, suopätkä saattaa olla normaalia märempi – sukkien kastuminen on todennäköistä.
 • Reitillä on kaksi (Maastokymppi) tai neljä (KiipFIT Trail Run) huoltopistettä. Mukanasi voi olla omaa evästä (esim. geeliä tai patukoita). Näiden eväiden kääreet ja roskat tulee laittaa huoltopisteellä olevaan roska-astiaan; luontoon ei saa jäädä roskia. Huoltopisteiden jälkeen on myös roskikset, ethän heitä roskia metsään!
 • Kilpailureitti on maastopohjaltaan ja profiililtaan vaativa, mikä matkan aiheuttamaan väsymykseen yhdistettynä altistaa loukkaantumisille. Huomioi siis tilannenopeus maaston mukaan. Ensiavun saaminen reitille kestää pidempään kuin tavallisissa juoksutapahtumissa. Järjestäjien ensiapuvalmiuden lisäksi kilpailijoilta edellytetään omatoimisuutta ja ripeää toimintaa tilanteissa, joissa ensiapua tarvitaan. Kilpailija on velvollinen auttamaan muita osanottajia, mikäli nämä tarvitsevat ensiapua. Hätätilanteessa osallistujan on asetettava kilpakumppanin auttaminen oman kilpailusuorituksen edelle.
 • Vakavissa loukkaantumistilanteissa on ensin soitettava yleiseen hätänumeroon 112 ja sen jälkeen ilmoitettava järjestäjille.

Reilu peli

 • Osallistujilta edellytetään reilua peliä kanssakilpailijoita kohtaan. Ohitustilanteessa anna tilaa, jos pyydetään tai pyydä tilaa, jos sitä tarvitset.

Keskeyttäminen

 • Kiireettömissä keskeyttämistapauksissa on ilmoittauduttava huoltopisteeseen, josta raatotaksi korjaa keskeyttäneet päivän mittaan. Toinen vaihtoehto on kulkea omin jaloin oikoreittejä maaliin.
 • Järjestäjille on aina ilmoitettava keskeyttämisestä maalissa.

Sauna- ja uimahallipalvelut
Osallistujat voivat suorituksen jälkeen virkistäytyä Kiipulan saunatiloissa (aluekartan nro 5). Käytettävissä on myös uimahalli, jossa on valvonta. Valvojat myös varmistavat, ettei sallittu käyttäjämäärä ylity. Varaudu hetkelliseen odottamiseen mahdollisessa ruuhkatilanteessa. Saunatilat ovat avoinna lauantaina klo 12–17. Tiloihin on opastus maalialueen läheisyydestä. Ilmoittautumismaksuun sisältyy peseytymismahdollisuus ja myös uimahallimaksu.

Ruokailu
Osallistujille tarjotaan Kiipulan Rustholli-ruokalassa (aluekartan nro 3) maittava pasta-ateria. KiipFIT-lounas on tarjolla lauantaina klo 10.30–17.30. Ruokalipun saat ilmoittautumisen yhteydessä ja ruokailu noutopöydästä sisältyy ilmoittautumismaksuun. .

Myös huoltojoukot voivat ruokailla Kiipulassa. Ruokalippuja myydään Rustholli-ruokalassa ulkopuolisille ilman ennakkovarausta. Ruoka maksetaan suoraan ruokalaan syömään tullessa. Ruokaa valmistetaan kuitenkin rajoitetusti!

Aikuisten ruoka maksaa ulkopuolisilta 8,50 ja lasten (2–12-v.) 4,25 euroa. Tällä saat herkullisen ja monipuolisen pasta-aterian noutopöydästä lisukkeineen.

Huom: Muistathan ilmoittaa erityisruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä samalla lomakkeella!

Wc-tilat
Kiipulan alueella on useita wc-tiloja tapahtumaan osallistuvien käytössä. Konttilan laavulla (reitin varrella) on käytettävissä puucee.

Jätehuolto
Huoltopisteillä ja reitinvalvojilla on mukanaan jätepusseja. Esim. käytetyt geelipussit ja muut roskat voi heittää reitinvalvojille tai jättää huoltopisteisiin. Huoltopisteiden jälkeen on myös roskikset, ethän heitä roskia metsään!

Vakuutukset ja osallistumisen peruuttaminen
Juoksijoita ei ole vakuutettu. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Osallistumismaksuja ei palauteta missään tapauksessa, mutta osallistumisen siirto seuraavan vuoden tapahtumaan on mahdollista (lääkärintodistus).