Perinteinen KiipFit polkujuoksutapahtuma saa uuden ajankohdan

KiipFit on perinteisesti järjestetty syksyisin, mutta nyt juoksutapahtuma on saanut uuden keväisen ajankohdan.

JANAKKALAN JANAN yleisurheilujaostossa kesän kisoja ja tapahtumia on suunniteltu pitkin talvea, mutta lumien sulettua on aika laittaa suunnitelmat käytäntöön. Lauantaina 11. toukokuuta juostaan KiipFit polkujuoksutapahtuma Kiipulan kauniissa maastoissa.
Polkujuoksu on ollut viime vuosina kovassa nosteessa ja haluamme tarjota tasokkaan paikallisen tapahtuman lajia harrastaville, kuntoilijoille, sekä muille luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille. Vehreään eloon heräilevä keväinen metsä houkuttelee talven jäljiltä liikkumaan luontoon” , kuvaa Janakkalan Janan yleisurheilujaoston puheenjohtaja Esa Virkki.
Polkujuoksussa eli ”trail runissa” juoksijat etenevät pitkin metsäisiä luonnonpolkuja. Laji kehittää tehokkaasti lihaskuntoa, tasapainoa ja koordinaatiokykyä juoksijan mukaillessa maaston muotoja. Juoksemisen ohella voi nauttia kauniista maisemista ja vaihtelevista maastoista.
KiipFitin valikoimasta löytyy kolme eri pituista matkaa, jotka voi edetä täysin omaan tahtiin. KiipFitiin osallistuu vuosittain juoksijoita laidasta laitaan. Osa lähtee haastamaan itseään aikatavoitteilla, tai sijoituksella ja toiset lähtevät nauttimaan luonnossa liikkumisesta ilman sen isompia tavoitteita. Ja vaikka kyseessä on polkujuoksutapahtuma, saa matkaa ehdottomasti taittaa nautiskellen myös kävellen”, kertoo Virkki.
Tapahtuma mahdollistaa kilpailemisen niille, jotka siitä syttyvät, mutta myös mahdollisuuden mukavaan yhdessäoloon ja nauttimiseen luonnosta. Toivotankin jokaisen tervetulleeksi nauttimaan mukavasta liikunnallisesta päivästä”, jatkaa Virkki.
Tapahtuman tuotot käytetään kohtuuhintaisten liikuntaharrastusten mahdollistamiseen.